Andre Aktiviteter på Intern Skole

E-sport er et nyt valgfag

Magleby Skolecenter har eget E-sport hold og faciliteter med 10 enheder, der består af computere med tilhørende gamerstole, med videre.

Vi dyrker E-sport som en sportsgren, og vi får undervisning i E-sport. Her konkurreres og læres de nødvendige teknikker og kompetencer for at blive dygtig.
Du lærer strategier og at samarbejde med dine holdkammerater. I E-sport er der fem spillere på hvert hold.

E-sport giver deltagerne almene, personlige og sociale kompetencer på flere områder.
I undervisningen i E-sport lægges der endvidere vægt på at leve sundt og få motion, fordi det, der er behov for, er en nødvendig skærpelse af de mentale evner, hvis man vil være god.

Bocarts

Bocarts er for dig, der har benzin i blodet. En bocart er en lille racerbil, som vi kan køre ræs i.

Vi har en bane og et par biler, som vi benytter.
Vi kører Bocarts i vores klubtilbud, der ligger efter skoletid.
Opholdsstederne bruger dem og i weekends og ferier

Teater og musik

Hvert år sætter vi vores eget teaterstykke op. Du kan være med som skuespiller, danser, musiker, tekniker eller musiker.

Det er rigtig sjovt at spille teater, og har du en lille skuespiller gemt i maven, kan du afprøve evnerne her.

Vi har også musikundervisning. Du kan lære at spille et instrument som for eksempel guitar, bas, trommer og klaver.

Indimellem har vi fællessang, hvor hele skolen deltager. Vi synger sammen, og bandet, der består af lærere og elever, spiller til.

Efterårskoncert hvor eleverne optræder

Sund livsstil

Hver dag spiser vi en varm frokost sammen. Klasserne har på skift ansvaret for at dække op, servere og rydde af igen. Maden er sund og økologisk. Det er vigtigt for alle at leve sundt og få de nødvendige vitaminer. Dette er en forudsætning for at kunne lære noget og præstere godt i hverdagen. Vi serverer også morgenmad hver dag kl. 9.30, så eleverne bliver klar til dagens opgaver.

Magleby Skolecenter sørger for, at du lærer at sætte pris på sund og veltillavet mad, så du inspireres til selv at vælge en sund livsstil. Ved frokosten er vi alle samlet og deltager i et stort fællesskab omkring maden. På Magleby Skolecenter er vi alle – lærere, elever og studerende – en del af et fællesskab.

Der er også madlavning / skolekøkken i klubtilbud, som ligger om eftermiddagen. Her kan eleverne lære at lave mad og lære om kost og ernæring. Elever som bliver særlig interesserede og som lyst til at være med til at lave mad til mange mennesker, har mulighed for at komme i praktik i skolens køkken og deltage i vores køkkenproduktion.

Skirejse

Hvert år i marts tager vi på skitur til Hafjeld i Norge. Vi bor på Hornsjø Højfjeldshotel, som ligger på højfjeldet i den mest vidunderlige natur.

At være sammen omkring vintersporten er noget, vi sætter stor pris på. Lange de fleste af eleverne elsker at suse ned af fjeldet på ski eller snowboard. Man kan også tage på langrend eller hundeslædetur.

De store fælles oplevelser har en enorm betydning i de unges liv. At mærke at livet er herligt, er helt nødvendigt en gang i mellem for at få den energi og det gåpåmod, der er brug for. Derfor er rejserne til tider livsforandrende for nogle af de unge.

Skitur

Rejser - Hele verden som læringsrum

Vi tager på studierejse hvert efterår I efteråret 2021 tog vi til Østrig, hvor vi studerede natur og kultur. Vi oplevede Østrigs enestående bjerge og afprøvede vores personlige grænser i udfordrende idrætsaktiviteter.

Når vi tager på studierejser, bruger vi hele verden som vores læringsrum. Vi praktiserer fremmedsprog, og vi får indsigt i fremmede levevilkår og kulturelle forhold. I den imponerende natur, der findes i bjergene, kan vi lave læring indenfor fag som geografi og idræt.

Nogle af vores elever har svært ved at tilegne sig viden ved at skulle læse sig til den. Så hjælper det at tage på studierejse eller at have en lærer, der engageret forklarer og underviser i historiske eller geografiske forhold.

Det er simpelthen meget lettere at forstå tingene, hvis man rejser ud og ser dem i virkeligheden. Samtidig får vi et indblik i den store verden, som vi er en del af og som både er anderledes og magen til det, vi kender.

På rejserne kombinerer vi opleve

Nye udfordringer

Maritim

I sommerhalvåret holder vi af at tage ud og sejle i skolens speedbåd. Vi sejler ud fra Stigsnæs, Skælskør eller Korsør.

Skolefest

Vi holder skolefest hvert år for alle skolens elever og lærere. Vi spiser pizza i klasserne og holder diskotek i gymnastiksalen med stoledans, discodans, røgmaskiner og hele molevitten. Vi får serveret kulørte drinks, som lærerne selv har blandet. Der er naturligvis ingen alkohol.

Det er godt at feste sammen og være sammen på en anden måde end i undervisningen.

Skoleafslutning Intern Skole i Magleby

Kunst og kreativ

Kunst og kreativ er det mest populære fag i V-klassen, men mange af skolens ældre elever er også glade for at udtrykke sig kunstnerisk.
Vi tegner, maler, eller laver skulpturer. Kun fantasien sætter grænser.

At lave et kunstværk kan også være en årsprøve. Elever i 7. – 9. klasse, der ikke skal til prøve, går til årsprøve i et emne, de bestemmer sammen med deres lærer. Her vælger flere noget kreativt.

Masser af idræt

Du har masser af muligheder for at dyrke idræt. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag har vi idræt i første lektion.

Vi spiller fodbold, basket, bordtennis og volley. Nogle cykler eller går en tur. Det er sundt og sjovt at få rørt sig sammen. Om vinteren bruger vi gymnastiksalen, om sommeren bruger vi fodboldbanen, basketbanen og beachvolleybanen.

I september deltager vi i et to dages sportsstævne med ca. 650 deltagere fra hele landet. Vi deltager også i fodbold- og bordtennisturneringer.

Heste og ridning

På Fløjgården har vi heste.

Eleverne kan være med til at passe hestene og de kan lære at ride. V-klassen besøger ofte Fløjgården for at se til hestene.

Du kan få en tur på hesten og du kan også få rigtig rideundervisning.

Heste er dejlige dyr, og vi kan få mange timer til at gå med at nusse og hygge med hestene.

Oplevelser i hverdagen

Der er masser af dejlige og smukke steder i vores eget lokalområde. Derfor tager vi ofte på tur. Vi har været på Avnø Naturcenter, Sorø Sø, Møns Klint, Stevns klint, Agersø, Stigsnæs Batteri, Storebæltsbroen, København, etc. Turene er lærerige og giver os indblik i vore egne omgivelser, natur, historie og kultur.

I juni har vi en overnatningstur til Kobæk hytten. Vi bader, griller, hygger ved bålet og sover i telte og shelters.

Vi deltager også i stævner sammen med andre unge. I september deltager vi i et stort sportsstævne sammen med 600 andre lærere og elever fra hele landet. Vi deltager i fodboldturneringer og bordtennisturneringer på Sjælland.

Fastelavn og Halloween

Vi holder fastelavn og halloween. Vi klæder os ud og fejrer årstidernes fester efter alle kunstens regler.

Til fastelavn slår vi katten af tønden og kårer en kattekonge og en kattedronning.

Til Halloween skærer vi græskar. Der er også en ægte yghyggelig oplevelse, som er frivillig (og populær) at deltage i.

fastelavn

Madkundskab

Madkundskab er et populært fag på Den Interne Skole.

Eleverne vil altid gerne udføre praktiske og kreative opgaver, og de er gode til det. Dels er de glade for at være fysisk aktive, mens de lærer. Dels fungerer det godt at øve sig til man kan og til sidst have et færdigt resultat.

Faktisk er et praktisk fag som madkundskab så populært, at det er en god tilgang til at lære matematik og ernæringslære.

Det er også godt at bringe sanserne i spil. Og når nu hele huset dufter dejligt, kan man også benytte lejligheden til at øve sig i at beskrive duften af kardemomme.